A borsó egyike a legrégebben termesztett kultúrnövényeinknek, gazdag keményítőben, növényi tápanyagokban, ásványi anyagokban, vitaminokban és többféle antioxidánst is tartalmaz. Például a babbal összehasonlítva, a zöldborsónak viszonylag alacsony a kalóriatartalma így fogyókúra esetén is ajánlható a rendszeres fogyasztása. Fenti tulajdonságai miatt szokás a borsót és a fagyasztott borsót az egyik legegészségesebb zöldségnek is nevezni. Mindezen előnyös tulajdonságai mellett nagy tömegben viszonylag egyszerűen termeszthető így az ára is kimondottan olcsónak számít a többi ételféleséghez képest. Ráadásul természetes talajjavítónak is használható a mezőgazdasági termelés során, mivel nem csak tápanyagokat szed fel a földből hanem természetese módon nitrogént juttat vissza a talajba így tulajdonképpen szerves trágyát állít elő javítva a termőtalaj minőségét is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.