A csirkehús az egyik legegészségesebb fehér húsok egyike persze ez az állítás elsősorban azokra a csirkékre és tyúkokra igaz, amelyeket háztáji körülmények között tartanak és természetes táplálékkal etetnek. Manapság egyre gyakoribb az ipari körülmények között tartott baromfi, amelynek az ízét az egyszeri felhasználó is meg tudja különböztetni. Azaz az már elsőre is kijelenthető, hogy a normálisan nevelt szárnyasokból készített fagyasztott csirke semmiben sem rosszabb, mint a frissen kopasztott tyúk. Tehát az egészségesség nem függ össze a fagyasztási eljárással.Keressünk tehát lehetőség szerint olyan forgalmazót, amelynek az alapanyagul szolgált baromfi azaz az "alapanyag" megbízható forrásból származik. Egy ügyes kezű és szúrós szemű háziasszony azonnal ki tudja szűrni a háztájilag nevelt csirkét az ipari körülmények között nevelttől.
Csirkehús, tyúkhús és egyéb szárnyasok...
Mint az előzőekben leírtakból is kiderült, minél természetesebb módon tartották a szárnyasokat, annál egészségesebb ételek készíthetők belőlük. Szerencsére mára egyre több forgalmazó írja meg honnan, milyen tartásból származik a hús, sőt manapság ez már a tojásra is jellemzővé vált. Lehet bár drágább a természetes körülmények között tartott állatok húsa, aki megteheti járjon utána és olvassa el a gyártó forgalmazó ide vonatkozó leírását.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.