Képes linkek

egy kép, egy link és némi leírás

Melyik burgonya alkalmas fagyasztásra?
Melyik burgonya alkalmas fagyasztásra?

A ropogós és omlós sült krumpli minden háziasszony álma, a french fries neve ellenére nem francia, hanem belga találmány, helyesen tehát így kellene hívni: Frites belges, azaz belga sült. No nem fog megorrolni érte egy belga ismerősünk vagy barátunk ha a fagyasztott burgonyát nem belga eredetűnek hanem franciának gondoljunk, csak legyint egyet és megvonja a vállát miközben azt mondja: kóstoljuk meg a franciát és mosolyog egyet a bajsza alatt..

A legjobb fagyasztott burgonya ugyanis a hiedelmek ellenére belga, a mai napig a legjobb minőségű fagyasztott hasábot Belgiumból érdemes importálni (amennyiben az adott gyár nem rendelkezik közelebbi gyártóüzemmel).

Ezt egy személyes történettel is meg tudom erősíteni, évtizedekkel ezelőtt amikor Észak Franciaországban voltam szakmai gyakorlaton az akkori főnököm az egész irodát átvitte ebédelni Belgiumba mondván az igazi sült krumpli ott van (bár a kagylóra a franciák még inkább kényesek azt is el kell mondani, hogy a kagyló is nagyobb Belgiumban, mint Franciaországban ;). Szóval egy echte francia azért vitte a csapatot Belgiumba, hogy egy-egy hatalmas adag ...

Vadhús boltok
Vadhús boltok

Halat és vadat mi jó falat, mondja a mondás, bár sokan ellenzik a vadászatot és magát az ölést, pedig aki maga nem vegetáriánus az tudhatja jól: gyilkolás nélkül nem kerül az asztalra hús. Ma már kevés olyan háziasszony van, aki maga vágja el a csirke nyakát vérezteti azt ki majd kopasztja meg... Talán kimondhatjuk nincs is ezzel baj, hiszen a múltban is kevés olyan háziasszony volt, aki élvezetből kopasztotta meg a csirkét nem pedig azért, hogy friss egészséges hús kerüljön az asztalra. Így van ez a vadakkal is, a vadhús nélkül ugyanis gasztronómiáról nincs is értelme beszélni, ehhez pedig vadgazdálkodásra és vadászokra is szükség van . Gondoljunk csak bele az élet körforgásába: a bogarat megeszik a madarak, a madarakat a macskafélék, a füvet megeszi az antilop az antilopokat pedig az oroszlán csak, hogy néhány kézenfekvő példát hozzunk fel. Mi lenne ha körforgás megszűnne és túlszaporodna az egyik faj?

Vége lenne a bolygónknak...

...
Hogyan építsünk gyorsan kerítéslécből kerítést?
Hogyan építsünk gyorsan kerítéslécből kerítést?

Manapság a kerítés nem csak véd és egyfajta biztonságot ad, hanem esztétikai szerepe is egyre jellemzőbb. A védelem alatt pedig nem csak a betörőktől, rossz szándékú emberektől óvott szerepet tekintjük, hanem az avatatlan szemek elöli diszkréciót is fontos tényezőnek tartja az aki kerítés építésébe fog. Lehet egyedileg készíteni de manapság gyorsabb és olcsóbb kész kerítéselemből vagy fa esetében kerítéslécből elkészíteni a kerítésünket . Szinte mindegy is milyen anyagból készül, ma már lehet egy műanyag is esztétikus de persze sosem lesz annyira természetes, mint például a fából készült kerítéslécek vagy a kovácsoltvas kerítéselemekből készült kerítés amely talán a területvédelemre készített kerítések csúcsa, luxusa

Érdekes?
Érdekes?

Városok, országok, luxus és életstílus mindez megtalálható ezen az érdekes blogon , ahol történelmi tények és feltételezések is felderítésre kerülnek. Vajon mennyibe került a világ legdrágább órája és vajon melyik a leghosszabb híd a világon? Vissza is szabad kérdezni: miből melyik? Muszáj tehát tisztába tenni a dolgokat és nem csak szenzációhajhász módon mindenhova kitenni a " leg ", " legeslebb " és hasonló jelzőket. Ez a blog a dolgok és a tények után is jár nem pedig ész nélkül publikál...

A fagyasztott csirkét tényleg vizezik?
A fagyasztott csirkét tényleg vizezik?

A csirkehús az egyik legegészségesebb fehér húsok egyike persze ez az állítás elsősorban azokra a csirkékre és tyúkokra igaz, amelyeket háztáji körülmények között tartanak és természetes táplálékkal etetnek. Manapság egyre gyakoribb az ipari körülmények között tartott baromfi, amelynek az ízét az egyszeri felhasználó is meg tudja különböztetni. Azaz az már elsőre is kijelenthető, hogy a normálisan nevelt szárnyasokból készített fagyasztott csirke semmiben sem rosszabb, mint a frissen kopasztott tyúk. Tehát az egészségesség nem függ össze a fagyasztási eljárással .Keressünk tehát lehetőség szerint olyan forgalmazót, amelynek az alapanyagul szolgált baromfi azaz az "alapanyag" megbízható forrásból származik. Egy ügyes kezű és szúrós szemű háziasszony azonnal ki tudja szűrni a háztájilag nevelt csirkét az ipari körülmények között nevelttől. 

Csirkehús, tyúkhús és egyéb szárnyasok...

Mint az előzőekben leírtakból is kiderült, minél természetesebb módon tartották a szárnyasokat, annál egészségesebb ételek készíthetők belőlük. Szerencsére mára egyre több forgalmazó ...

A borsóból készült ételek egészségesek
A borsóból készült ételek egészségesek

A borsó egyike a legrégebben termesztett kultúrnövényeinknek, gazdag keményítőben, növényi tápanyagokban, ásványi anyagokban, vitaminokban és többféle antioxidánst is tartalmaz. Például a babbal összehasonlítva, a zöldborsónak viszonylag alacsony a kalóriatartalma így fogyókúra esetén is ajánlható a rendszeres fogyasztása. Fenti tulajdonságai miatt szokás a borsót és a fagyasztott borsót az egyik legegészségesebb zöldségnek is nevezni . Mindezen előnyös tulajdonságai mellett nagy tömegben viszonylag egyszerűen termeszthető így az ára is kimondottan olcsónak számít a többi ételféleséghez képest. Ráadásul természetes talajjavítónak is használható a mezőgazdasági termelés során, mivel nem csak tápanyagokat szed fel a földből hanem természetese módon nitrogént juttat vissza a talajba így tulajdonképpen szerves trágyát állít elő javítva a termőtalaj minőségét is.

Bélszín receptek magyarosan
Bélszín receptek magyarosan

Magyarország jellemzően sertéshús és szárnyas fogyasztó nemzet, a hal a legtöbb magyar családnál szinte csak a karácsonyi vacsorán kerül elő. A marhahús fogyasztása pedig jelentősen visszaesett az elmúlt időszakokban, pedig például a bélszínből készült ételek amellett, hogy igen finomak még egészségesek is . Különösen igaz ez a szívbetegségekre vagy ezen betegségek megelőzésére, tekintettel arra, hogy a marhahús ezen része igen gazdag L-karnitinben amely a fenti betegség megelőzésére jótékony hatással van. Amellett tehát, hogy egészségünkre is jó hatással van ez a húsfajta egyedülállóan porhanyós, puha és szaftos, gyakran nevezik a királyok eledelének is.

Minden spirál szakad - womás csatornatisztítás felsőfokon
Minden spirál szakad - womás csatornatisztítás felsőfokon

woma-dugulaselharitas.jpg_1134x805

Ugye senki sem gondolja azt, hogy bármit le lehet húzni a WC csészében? Gondoljunk csak a nálunk délebbre eső Görögországra, ahol olyan szűk keresztmetszetű a csatornahálózat, főként a szigeteken de a kontinens területére is jellemző ez, hogy magát a WC papírt sem szabad a kagylóba dobni. Mi itt Magyarországon szerencsésebb helyzetben vagyunk mert lebomló papír anyagú dolgokat bátran dobhatunk a kagylóba a csővezetéken szépen lefolyik. Ám műanyag vagy műanyagot tartalmazó törlőkendők esetén sok esetben már csak a womás duguláselhárítás segíthet .

...
Kaputechnika
Kaputechnika

Ha kaputechnika vagy ipari kapuk akkor csakis az Atik-Vill amely több évtizedes múltra tekint vissza az elektromos kapuk, garázskapuk és sorompók szerelésében. Nem mindegy ugyanis, hogy a megvett terméket ki szereli be, persze a gyártó legtöbbször ajánl erre kivitelezőt de ez a kivitelező vagy drága vagy éppen annyi munkája van, hogy nem ér rá. Ennek ellenére nem kell lemondania a profi szakemberekről aki látott már ezt vagy azt. Az AtikVill komoly munkákat végzett el az elmúlt jó néhány évtizedben. Bízza tehát a munkákat profi villamossági szakemberekre akik egyszerre villanyszerelők és elektromos berendezések szerelői.

Duguláselhárítás géppel Ürömön
Duguláselhárítás géppel Ürömön

Bízza a szorult helyzeteket profi szakemberekre amennyiben Ürömön lakik és duguláselhárító cégeket keres , akkor nézze meg a fenti weboldalt. Ez ugyanis olyan professzionális vállalkozás amely nem csak gépi duguláselhárító berendezéssel magyarul csőgörénnyel, hanem csatornakamerás eszközzel is rendelkezik. Sőt ha minden kötél szakad akkor a womás duguláselhárító berendezés is bevethető. Kevés ilyen cég van ma Magyarországon mégis sokan hirdetik ezt a szolgáltatást, holott ilyen eszközökkel nem is rendelkeznek. Ezen kókler vállalkozások célja nagy valószínűséggel a lehúzás, kerülje el ezeket és kérjen profi cégtől ajánlatot.

Cserépkályha építés
Cserépkályha építés

Egy cserépkályha vagy kandalló nem csak meleget ad hanem a lakás fénypontja akár szó szerint ha a kandalló lángjára gondolunk. Ehhez persze profi cserépkályhás szükségeltetik, olyan cserépkályha készítő mester aki nem egy referenciával rendelkezik . Mert bizony ebben a szakmában is sok a kókler akikben nem lehet megbízni. Persze hogyan döntsük ezt el előre a megbízás előtt? Mindenekelőtt kérjünk referencia munkákat, kérjünk képeket a korábbi cserépkályha vagy kandalló építéssel kapcsolatban.

Úszómester tanfolyamok Budapesten és vidéken
Úszómester tanfolyamok Budapesten és vidéken

Amennyiben neked nem csak papír kell, hanem valódi úszómester szeretnél lenni, akkor vegyél részt a tanfolyamon ahol megtanulhatod az uszodamesteri szakma minden csínyját és bínját. Tanfolyamunkon olyan tapasztalt szakemberektől tanulhatsz, akiket más tanfolyamszervező cégnél biztosan nem találsz meg. Itt nem három nap a tanfolyam nem csak papírt adunk hanem valódi tudást is amely segítségével vészhelyzetben a tanult dolgok alapján egészen biztosan elboldogulsz.

Kozmetikai webáruház
Kozmetikai webáruház

Kozmetikai termékek vásárlása olcsón avagy diszkont árakon ez a szepsegdiszkont.hu webáruház , ahol a legjobb minőségű kozmetikai termékeket vásárolhatja meg a bolti áraknál jóval kedvezőbben. Hogyan lehetséges ez? Egy fizikai bolt fenntartása, értékesítők és alkalmazottak megfizetése egy vállalkozás működésében jelentős költség. A webáruház legyen az kozmetikai termékekkel vagy szépségápolási termékekkel foglalkozó pontosan ezeket a költségeket tudja megspórolni annak érdekében, hogy Ön ugyanazokat a termékeket kedvezőbb áron vásárolhassa meg.

budapest central apartments
budapest central apartments

The Budapest Central Apartments is the realization of a long held dream. WHERE YOUR BAG IS YOUR HOME, Be the paparazzi of the Budapest Basilica, living in a cosy apartment during your Holiday..

Since then the number of the apartments have been increased and they are getting even nicer by the time.

 

The apartments are located in a nice modern building in the heart of the city, 30 meter from one of the most popular temple Budapest Basilica

Intimate cafes, restaurants and small shops lend streets bohemian charm

Kozmetikus állás Budapest
Kozmetikus állás Budapest

Kozmetikus vagy és szereted a szakmádat, szeretnék új dolgokat megtanulni? Szeretnél profi lennél a szakmádban, ráadásul mindezt Európai szinten és értékelhető kimagasló magyar fizetéssel, amennyiben kozmetikus állást Budapesten keresel alkalmazottként , akkor itt a helyed. Küldj egy önéletrajzot és motivációs levelet de kérjük ne csapd össze olvasd el a kritériumokat és annak tükrében írd meg a motivációs leveled vagy add be a jelentkezésed.

Képes linkek

Egy szép képeslink katalógus létrehozása volt a cél, minden szép kép egy érdekes linkre vezet, Ha szeretnél megjelenni ezen az oldalon akkor vedd fel a kapcsolatot az info@linkfal.hu címen.

HTML

 

 

Címkék

4x4 (1) Adrienne Feller (1) airbnb (1) apartman (1) apartments (1) autó (2) autómentés (1) autómentő (1) autószállítás (1) baromfi (1) belga (1) Belgium (1) Belnatur (1) bélszín (1) borsó (1) borsófőzelék (1) borsóleves (1) borsó ár (1) Budapest (1) Budapest apartments (1) Budapest hotel (1) burgonya (1) csatornakamerázás (2) csatornatisztítás (2) cserépkályha (1) cserépkályhás (1) cserépkályha építés (1) csirke (1) csirkehús (1) csőkamerázás (1) drága (1) dugulás (2) duguláselhárítás (3) duguláselhárítás Budapest (1) duguláselhárítás Üröm (1) egészséges táplálkozás (1) egyedi (1) élelmiszer (1) élelmiszerbiztonság (1) élelmiszerbolt (1) ELMŰ által regisztrált villanyszerelő (1) érdekes (1) érdekesség (1) erdőgazdálkodás (1) étel (2) étterem (1) exkluzív (1) fagyasztott borsó (1) fagyasztott burgonya (1) fagyasztott csirke (1) fagyasztott csirke ár (1) fagyasztott krumpli (1) fagyasztott zöldség (2) gondnokság (1) guinot (1) Guinot (1) HACCP (1) HACCP dokumentáció (1) hasáb (1) hasábburgonya (1) helyszínek (1) honlapkészítés (1) hotel (1) hús (1) húsnagyker (2) hús nagykereskedés (2) ingatlan (1) ingatlankezelés (1) internet (2) ipari kapuk (1) ital (1) kandalló (1) kaputechnika (1) katalógus (3) képzések (1) keresőoptimalizálás (1) kerítés (1) kerítéselem (1) kerítésléc (1) kerítés árak (1) kerítés építés (1) kozmetikai termékek (1) kozmetikumok (1) kozmetikus (1) kozmetikus állás (1) közös képviselet (1) közös képviselő (1) krumpli (1) lakás (1) Leányfalu (1) lézeres arckezelés (1) link (3) linképítés (1) linkfal (1) linkgyűjtemény (4) luxus (1) marhahús (1) marha bélszín (1) mezoterápia (1) mikrodermabrázió (1) off road (1) online (2) országok (1) őz (1) pension (1) sárgaborsó (1) seo (1) steak (1) sült krumpli (1) Suzuki (1) Suzuki Jeep (1) Suzuki Jimny (1) Suzuki Samurai (1) Suzuki terepjáró (1) szárnyas (1) szarvas (1) Szentendre (1) Szentendre autómentő (1) szép (1) szépség (1) szépségápolási termékek (1) szépségszalon (1) tanfolyamok (1) társasházkezelés (1) társasház felújítása (1) terepjáró (1) természet (1) trailer (1) tréler (1) tyúkhús (1) uszodamester (1) úszómester (1) úszómester képzés (1) úszómester tanfolyam (1) vad (1) vadász (1) vadászat (1) vaddisznó (1) vadhús (1) vadhús árak (1) városok (1) vendéglátóhely (1) vesepecsenye (1) villanyszerelés (1) villanyszerelő (1) webáruház (1) webbolt (1) weboldal (1) weboldal készítés (1) webshop (1) woma (3) womázás (1) woma csatornatisztítás (3) woma duguláselhárítás (1) zöldborsó (1) zöldségek (2) zöldségfélék (2) Címkefelhő

Érdekes oldalak