Magyarország jellemzően sertéshús és szárnyas fogyasztó nemzet, a hal a legtöbb magyar családnál szinte csak a karácsonyi vacsorán kerül elő. A marhahús fogyasztása pedig jelentősen visszaesett az elmúlt időszakokban, pedig például a bélszínből készült ételek amellett, hogy igen finomak még egészségesek is. Különösen igaz ez a szívbetegségekre vagy ezen betegségek megelőzésére, tekintettel arra, hogy a marhahús ezen része igen gazdag L-karnitinben amely a fenti betegség megelőzésére jótékony hatással van. Amellett tehát, hogy egészségünkre is jó hatással van ez a húsfajta egyedülállóan porhanyós, puha és szaftos, gyakran nevezik a királyok eledelének is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.